Skadeförebyggande åtgärder

Kosta gärna på dig några minuter och läs igenom dessa tips.

 

Visste du till exempel att du får rabatt på säkerhetstillbehör hos Ifs Säkerhetsbutik tack vare vårt samarbete med If?

 

Utrusta bilen med säkerhetstillbehör

· Handbrandsläckare med 2 kg pulver
· Ficklampa
· Reflexväst
· Förstahjälpenkudde eller liknande
· Ett markeringsband för att märka ut olycksplatsen vid viltolycka
· Mobiltelefon (bör inte lämnas kvar i bilen när den står parkerad)

 

Tack vare vårt samarbete med If kan du som kund hos Chevrolet Försäkring handla med rabatt hos Ifs Säkerhetsbutik. Har du fler försäkringar hos If blir din rabatt ännu bättre.

 

Handla hos Ifs Säkerhetsbutik här.

 

Skydda barnen

Placera barnstolen/barnkudden i bilens baksäte och kontrollera att du monterat den enligt anvisning. Montera aldrig barnstolen i framsäte om bilen är försedd med krockkudde på passagerarsidan. Babyskydd monteras enligt anvisning.

 

Parkera smart

Parkera bilen synligt, gärna under en gatlykta eller på en trafikerad gata. I parkeringshus, på flygplatser och på färjeterminaler förekommer mycket stölder. Där är det extra viktigt att inte lämna kvar något i bilen.

 

Larma bilen

Bilar utrustade med godkända larm utsätts inte lika ofta för inbrott som bilar utan larm. Dessutom ger vi dig med godkänt larm sänkt självrik vid inbrott, läs mer om dina självrisker här.

 

Var försiktig med dina bilnycklar

Märk dina bilnycklar på ett anonymt sätt, som inte avslöjar vilken bil de tillhör, om de skulle hamna i orätta händer - ha aldrig registreringsnummer, namn, adress eller telefonnummer på nyckelknippan. Förvara heller aldrig bilnycklarna i, eller i närheten av bilen.

 

Byt däck

Från och med 1 december–31 mars måste du ha vinterdäck enligt lag. Det är valfritt att köra med dubbade eller dubbfria vinterdäck. Om du skulle råka ut för en halkolycka med sommardäck efter den 1 december höjs självrisken med 5 000 kronor, enligt villkoret för försäkringen.


 

 

 

Rabatt på säkerhetsprodukter


Tack vare vårt samarbete med If får du rabatt i deras säkerhetsbutik.

Till If Säkerhetsbutik